Iedvesmojos no kolēģa pieredzes ar pildītām pankūkām un nolēmu izmēģināt citu pieeju. Tā kā es dzīvoju Dienvidkurzemē, kas robežojas ar Žemaitiju, un diezgan daudz strādāju ar lietuviešiem, nodomāju ielūkoties viņu kulinārajās paražās un pagatavot žemaišu pankūkas.

Reklāma

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Trīs lieli svaigi kartupeļi
  • Trīs lieli vārīti kartupeļi
  • 100 g miltu
  • 3 ēdamk. stērķeles
  • 2 olas
  • Tējk. sāls

Pildījumam

  • Briežu govs mēle, 0,5 kg plaušu, buka sirds – viss iepriekš izvārīts
  • Liels burkāns
  • Liels sīpols
  • Seleriju kāti ~ 100 g
  • Tējk. sāls, tējk. malto melno piparu, tējk. karija, trešdaļa tējk. malta muskatrieksta
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

Smalki sakapā sīpolu, sarīvē burkānu un sasmalcina seleriju kātus, visu cep uz pannas, līdz smuki apbrūninās. Kad pievienotas visas garšvielas, var pieliet nedaudz ūdens un pasautēt zem vāka minūtes piecas. Pēc tam pievieno samalto gaļu un pasautē vēl.

Ar rīvi sarīvē svaigos kartupeļus un liek sietā, lai notek kādā bļodā. Tikmēr lielajā mīklas bļodā ierīvē vārītos kartupeļus. Svaigos nospiež un pievieno klāt. Nospiesto šķidrumu nolej un bļodas dibenā esošo svaigo stērķeli pieliek pie mīklas. Pievieno olas, miltus, sauso stērķeli un garšvielas. Visu samaisa. Mīkla var būt nedaudz lipīga.

Uzkarsē pannu, samitrina rokas un veido plaukstas lieluma plāceni. Novieto to uz pannas, paņem rokās pildījuma masu un izveido tādu kā iegarenu kotleti. Novieto to uz plāceņa un ar otru plāceni apsedz. Cep zem vāka, līdz apbrūnē, tad apveļ otrādi un cep no otras puses.

Pasniedz ar krējuma vai dradžu mērci kā cepelīnus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.