Kad ārā valda drēgns un vēss laiks, nekas neliekas tik vilinošs kā bagātīgs un aromātisks brieža šķiņķa gulašs. Šis klasiskās virtuves meistardarbs apvieno savvaļas gaļas dziļo garšu ar tradicionālām garšvielām, radot ēdienu, kas sasilda ne tikai ķermeni, bet arī dvēseli. Ideāls baudījums vēsajiem vakariem!
Sastāvdaļas
- Brieža šķiņķis (sagriezts kubiņos)
- Sīpoli, ķiploki
- Tomātu biezenis (aizstāju ar vīriešu zapti)
- Saldie pipari, burkāni
- Selerija
- Kūpināta paprika, čili
- Rozmarīns, timiāns un lauru lapas
Pagatavošana
- Apcep gaļu un dārzeņus, pievieno garšvielas un tomātu biezeni.
- Pielej buljonu un sautē uz mazas uguns 3 līdz 4 stundas.
- Pasniedz ar kartupeļiem vai makaroniem.
Labu apetīti!
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu