Doradas jeb jūras karūsas gaļa ir maiga un salda. Sāls garoziņa zivi padarīs mīkstu un smaržīgu, vien jāraugās, lai, atlaužot garoziņu, neievainotu zivs ādu, jo tad zivs var kļūt sāļa.

Sastāvdaļas

  • 1 dorada
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 1 buntīte diļļu
  • 1 sīpols
  • 1 citrons
  • 2 lauru lapas
  • 10 melno piparu graudu
  • 1 kg rupjas jūras sāls

Pagatavošana

1. Zivij notīra asakas, izķidā. Zivi noskalo no ārpuses, izskalo vēdera dobumu un nosusina ar papīra dvieli. Zaļumus sasmalcina, citronu sagriež šķēlēs, sīpolu notīra un sagriež ripās. Visas sastāvdaļas samaisa un sapilda zivs vēderā, lai pildījums karas ārā no vēdera dobuma.

2. Pannā ieklāj foliju ar uzlaidumu. Uzber 2 cm biezu sāls kārtu, ar vienu sānu liek doradu. 

Ar palikušo sāli doradu apber 2 cm biezā sāls kārtā, jāraugās, lai sāls ir arī no sānu daļas. 

Tad zivi rūpīgi apklāj un apspiež ar foliju. Sāli nedaudz var apslacīt ar ūdeni, lai veidojas garoziņa.

3. Cepešpannu liek līdz 220 °C sakarsētā cepeškrāsnī, lai karstums ir no augšas un apakšas. Cep, paredzot uz katriem 450 g 15 minūtes. Pannu izņem no cepeškrāsns un ļauj vēl 15 minūtes gatavoties.

4. Zivij attin foliju, uzmanīgi atlauž sāls garozu, jāraugās, lai neievaino zivs ādu, jo tad zivs var kļūt sāļa. Kad sāls garoza ir nolauzta, zivi ceļ galdā. Ēd ar kartupeļiem vai svaigi ceptu maizi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.