Šai receptei ir arī viieglāks variants, kur sviesta vietā var lietot olīveļļu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 4 paltusa šķēles (katra 200–250 g)
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 sīpols
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari
  • 250 ml sausā baltvīna
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 1 citrons

Mērcei

  • 200 ml baltā jogurta
  • 2 ēdamkarotes mārrutku
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • Sāls
  • Svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1. Sīpolu sasmalcina. Dziļu pannu ieziež ar 1 ēdamkaroti sviesta un izkaisa ar sasmalcinātu sīpolu.

2. Paltusa šķēles noskalo un nosusina ar papīra dvieli, tad apkaisa ar sāli un maltajiem pipariem. Zivs gabalus liek katliņā uz sīpoliem, pārlej ar vīnu un nedaudz ūdens. 

Pannai uzliek vāku un sautē uz lēnas uguns 20 minūtes.

3. Atlikušo sviestu izkausē. Sautēto paltusu pārrasina ar sviestu un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, kuri pārkaisīti ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Pievieno daivās sagrieztu citronu un jogurta mārrutku mērci.

4. Mērcei bļodiņā savieno balto jogurtu, mārrutkus, citrona sulu, sāli, maltos piparus un ar putojamo slotiņu sajauc.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.