Ātri pagatavojams un viegls ēdiens, kas vienlīdz labi garšos kā auksts, tā arī silts.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 2 vistas filejas
- 2 galviņas ledussalātu
- 1 puravs
- 4 cieti vārītas olas
- 10 ēdamkarotes zaļo zirnīšu
- 6 konservētu ananasu ripas
- malti melnie pipari
- sāls
eļļa cepšanai
Mērcei:
- pusglāze olīveļļas
- 1 citrona sula
- 1 apelsīna sula
- 3 tējkarotes medus
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
Vistas fileju sagriež gabaliņos, uzbārsta piparus un sāli un cep uz pannas sakarsētā eļļā, līdz gaļa mīksta. Pagatavo mērci: visas sastāvdaļas liek stikla burkā ar cieši noslēdzamu vāku un pamatīgi sakrata.
Ledussalātu galviņas sagriež šķēlēs, kārto uz šķīvja, pārber izceptos vistas filejas gabaliņus, zaļos zirnīšus, gabaliņos sagrieztus ananasus un olas. Pārliek ar plāni sagrieztām purava ripiņām, pārlej ar mērci.