Burkānu kūkām ir dažādas versijas, bet šajā gadījumā oranžajam dārzenim papildu saldumu dos kārtīga rozīņu deva.
Sastāvdaļas
- 4,5 glāzes rīvētu burkānu
- 1,5 glāzes mandeļu skaidiņu
- 5 glāzes rozīņu
- 6 olas
- 3 glāzes kviešu miltu
- 1 glāze saldā krējuma
- 2 glāzes eļļas
- 3 glāzes cukura
- 1,5 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote kanēļa
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 2,5 tējkarotes sodas
- citrona un apelsīna miziņas
Pagatavošana
Vienā bļodā sajauc eļļu, cukuru un olas, otrā – mandeļu skaidiņas, rozīnes un sarīvētus burkānus, bet trešajā miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli, sāli, sarīvētas citrona un apelsīna miziņas. Bļodas uz 2 stundām ieliek ledusskapī.
Pēc tam olu masā iecilā sausās sastāvdaļas, tad iemaisa mandeļu skaidiņas, rozīnes un burkānus.
Izcep trīs biskvīta ripas. Formā ieklāj cepampapīru, ielej trešdaļu mīklas un cep cepeškrāsnī 180 oC aptuveni 25 minūtes.
Pildījumam saldo krējumu sakuļ ar cukuru. Kad biskvīta ripas atdzisušas, veido torti: starp biskvīta ripām liek putukrējumu, virsējo biskvīta ripu rotā ar sarīvētu šokolādi un ogām.