Vienkāršs našķa veids. Interesantāku to padarīs biezpiena bumbiņas, kuras ir lazdu rieksta izmērā.

Reklāma

Sastāvdaļas


  • 400 g biezpiena

  • 2 lielas olas

  • 2 glāzes miltu

  • ½ tējkarotes sāls

  • 1 tējkarote sodas

  • ½ tējkarotes vaniļas cukura
  • 5 ēdamkarotes cukura

  • ½ litra eļļas

  • Pārkaisīšanai pūdercukurs


Pagatavošana

1. Biezpienu izberž caur sietu, pievieno un iemaisa sodu, miltus. Olas sakuļ ar dakšiņu un pievieno biezpienam. Pieliek sāli, cukuru un vaniļas cukuru, tad visu samaisa viendabīgā mīklā. 


2. Mīklu 30 minūtes atpūtina ledusskapī. Eļļu lej katlā un uzkarsē. No mīklas veido lazdu rieksta izmēra bumbiņas un liek vārīties eļļā. 

Bumbiņas groza ar putu karoti, lai tās fritējas vienmērīgi no visām pusēm. 

3. Kad biezpiena bumbiņas ir gatavas, tās notecina uz sieta un pārkaisa ar pūdercukuru.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.