Saldo kartupeli būtu vēlams iekļaut ēdienkartē ne vien tā interesantās garšas dēļ. Tie patiešām ir saldeni – starp burkānu un ķirbi, tos var gatavot dažādos veidos: gan sautējumos un zupās, gan salātos un pat desertos. Šoreiz - sātīga un garda sacepuma recepte.

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg batāšu
  • 1 neliels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 150 g sarīvēta Parmas siera
  • 400 ml saldā krējuma
  • eļļa vai sviests cepšanai
  • sauja sasmalcinātu pētersīļu
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

Batātes nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Ietauko cepamtrauku, tad stāvus kārto batātes šķēlītes. 

Citā traukā saldo krējumu sajauc ar smalki sakapātu sīpolu, ķiploku spiedē izspiestām ķiploka daiviņām, sarīvēto sieru, pipariem un sāli. 

Saldā krējuma masu pārlej batātēm, cepamtrauku liek cepeškrāsnī un cep saldos kartupeļus 200 grādos 50–60 minūtes. 

Kad sacepums gatavs, pārber ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Cepta batāte.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.