Asaris ir viena sasodīti garšīga zivs, taču tās pagatavošana ne vienmēr ir patīkama. Turklāt, cik bieži izdodas noķert asari, kas ir pildāmas zivs lielumā? Bet šeku reku – zivs ir, un taisām augšā!

Reklāma

Sastāvdaļas

  • Tīrīts asaris
  • Rudens laikā sakonservētie burkāni ar kabačiem un ķiplokiem (derēs arī veikalā nopirktā burciņa)
  • Citrons
  • Zaļumi
  • Piedevas pēc izvēles – kas var būt gardāks par vārītiem, ceptiem kartupeļiem?

Pagatavošana

Izķidā palielāku asari, sapilda ar (piemēram) vīramātes mēli vai vīriešu zapti.

Visu liek traukā, kur iepriekš ieklāta folija, un pirms folijas pārsegšanas pār zivi ieliek vēl strēmeli cepamā papīra, lai zivs neapdegtu.

Galvenais, neaizmirst kādu ūdeni traukā ieliet!

Cep 40 minūtes 180 grādos.

Asaris gatavs. Pasniedz, ar ko vien vēlas, kas katram garšo, bet sulīgai zivtiņai būs būt!

Skaties video!

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.