Kārtīgs makšķernieks zivi prot ne tikai noķert, bet arī gardi pagatavot. Lūk, mazs špikeris, ja lomā trāpījusies karpa.
Reklāma
Sastāvdaļas
- karpa
- trīs sīpoli, burkāni, kartupeļi
- sāls, pipari, garšvielas pēc gaumes
- piparmētras zariņš, dilles
Pagatavošana
Katliņā uzvāra ūdeni un tajā ievieto trīs nelielus sīpolus, karpas galvu, asti un spuras. Uzvāra un noputo. Uz lēnas uguns vāra, līdz zivs gandrīz gatava.
Zivs gabalus izņem no buljona un pievieno burkānus un kartupeļus, sāli, piparus un universālo garšvielu. Vāra, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti. Pievieno atpakaļ zivs gabalus un piparmētras zariņu. Vasarā, vārot upes krastā, var sameklēt upesmētru. Piparmētras garša ēdot nebūs jūtama, taču tā dos lielisku pēcgaršu.
Pievieno smalki sakapātas dilles un pasniedz karstu.