Kārtīgs makšķernieks zivi prot ne tikai noķert, bet arī gardi pagatavot. Lūk, mazs špikeris, ja lomā trāpījusies karpa.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • karpa
  • trīs sīpoli, burkāni, kartupeļi
  • sāls, pipari, garšvielas pēc gaumes
  • piparmētras zariņš, dilles

Pagatavošana

Pievieno smalki sakapātas dilles un pasniedz karstu.

Katliņā uzvāra ūdeni un tajā ievieto trīs nelielus sīpolus, karpas galvu, asti un spuras. Uzvāra un noputo. Uz lēnas uguns vāra, līdz zivs gandrīz gatava.

Zivs gabalus izņem no buljona un pievieno burkānus un kartupeļus, sāli, piparus un universālo garšvielu. Vāra, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti. Pievieno atpakaļ zivs gabalus un piparmētras zariņu. Vasarā, vārot upes krastā, var sameklēt upesmētru. Piparmētras garša ēdot nebūs jūtama, taču tā dos lielisku pēcgaršu.

Pievieno smalki sakapātas dilles un pasniedz karstu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.