Ja medījuma gaļu glabā saldētavā, ir svarīgi, lai gabaliem klāt nepiekļūtu gaiss. Pretējā gadījumā mitrums no gaļas pavisam ātri iztvaiko un, vēlāk gatavojot, tā kļūst sīkstāka.

Viens no labākajiem veidiem, kā pret šo problēmu cīnīties, ir vakuumpakotājs, kas krietni samazina gaļas saskarsmi ar gaisu. Protams, arī ievakuumotu gaļu saldētavā nav ieteicams glabāt mūžīgi, taču tā būs labāk nekā glabāt gaļu parastā plastmasas maisiņā. Ja vakuumpakotāja mājās nav, var izlīdzēties ar tā saucamajiem zip lock aizvelkamajiem maisiņiem. Gaļu ieliek maisiņā, to iegremdē ūdens bļodā, ūdens izspiež lieko gaisu, maisiņu aizvelk ciet, noslauka un liek saldētavā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.