Trifeles var pagatavot ikviens, tās būs gan izsmalcināts cienasts, gan kārbā glīti sakārtotas – garda dāvana. Katru trifeli liek gofrētā papīra formiņā. To var pasniegt mazā deserta trauciņā ar deserta dakšiņu.
Sastāvdaļas
- 10 ml brendija
- 10 g kakao pulvera
- 120 ml saldā krējuma
- 40 g sviesta
- 200 g šokolādes
- 10 g svaiga ingvera
- 15 g ābolu
Pagatavošana
1. Saldajam krējumam pievieno sasmalcinātu ingveru, skaidiņās sarīvētu ābolu un uzvāra. 2 minūtes pakarsē, ja nepieciešams, tad nokāš.
2. Šokolādi sasmalcina un ūdens peldē maisot izkausē. Tad ļauj stingt. Pievieno kakao pulveri, mīkstu sviestu un brendiju. Visu samaisa viendabīgā masā.
3. Trifeļu masu sapilda konditorejas maisiņā un spiež trifeles, tad ar sausām rokām saveļ apaļās bumbiņās. Trifeles var apviļāt kakao. Liek atdzesēties ledusskapī. Pirms pasniegšanas, ja nepieciešams, var pārkaisīt ar nelielu daudzumu kakao.