Šai receptei der tiklab svaigās, kā saldētās sēnes.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu

  • 200 g svaigu vai sasaldētu sēņu (gaileņu vai baraviku)

  • 100 g Parmas siera

  • puskārba krēmsiera ar sēnēm

  • 1 glāze piena

  • 30 g sviesta

  • 1 sīpols

  • 2–3 ķiploka daiviņas

  • 1 ēdamkarote svaiga timiāna

  • sāls, pipari


Pagatavošana

Kartupeļus nomizo, pavāra 10 minūtes verdošā ūdenī, nokāš un sagriež plānās šķēlēs. Sēnes un sīpolu sīki sakapā un uz pannas sviestā nedaudz apcep. Krēmsieru sakuļ ar pienu, timiānu un sīki sagrieztām ķiploka daiviņām. Pēc garšas pieber sāli un piparus.


Veidni ieziež ar sviestu, izklāj pusi kartupeļu šķēļu, tām pāri ar sīpoliem apceptās sēnes. Kā beidzamās liek atlikušās kartupeļu šķēles. 

Pārlej krēmsiera un piena mērci. Veidni pārsedz ar foliju, ievieto cepeškrāsnī un kartupeļus ar sēnēm cep 180 ºC aptuveni 50 minūtes. Tad izņem no cepeškrāsns, pārkaisa sarīvētu Parmas sieru un cep vēl 10 minūtes, līdz siers izkusis. 


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.