Persikus var aizstāt ar nektarīniem, āboliem vai bumbieriem.
Sastāvdaļas
- 4 persiki
- 170 g cukura
- 100 ml ūdens
- 200 ml sarkanvīna
- puscitrona sula
- gabaliņš kanēļa standziņas
Pagatavošana
Persikus aplej ar verdošu ūdeni, noņem miziņu, pārdala uz pusēm un izņem kauliņu.
Vīnam pievieno cukuru, ūdeni, citrona sulu, kanēli un vāra aptuveni 10 minūtes.
Maisījumam pievieno persikus un turpina vārīt uz lēnas uguns kādas 5 minūtes.
Atdzesē, neizņemot no šķidruma.
Pasniedz ar vaniļas saldējumu vai putukrējumu. Vīna maisījumu pasniedz kā mērci.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.
Ko tu saņemsi:
- Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
- Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
- Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
- Gata Šļūkas karikatūru
- Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu