Elegants un skaists saldēdiens, kas rotās jebkuru svētku galdu.
Sastāvdaļas 4 personām
- 200 g šokolādes
- 300 ml saldā krējuma
- 2 tējkarotes šķīstošās kafijas
- 3 olu dzeltenumi
- 60 g pūdercukura
- 30 g notīrītu riekstu
- 65 g sacukurotu apelsīna miziņu
Pagatavošana
Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē. Pieber šķīstošo kafiju. Katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar pūdercukuru, uzkarsē. Uz lēnas uguns saputo stingrās putās. Saputotos olu dzeltenumus pievieno šokolādes maisījumam. Atdzesē.
Riekstus sasmalcina vai samaļ. Saldo krējumu saputo. Apelsīna miziņas sasmalcina.
Šokolādes maisījumam pievieno apelsīna miziņas un riekstus. Uzmanīgi iecilā putukrējumu.
Šokolādes putas lej iegarenā traukā (tilpums aptuveni 1 litrs) un ievieto ledusskapī vismaz uz 2 stundām. Tad izgāž uz šķīvja un sagriež gabaliņos.
Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.
Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.
Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.