Elegants un skaists saldēdiens, kas rotās jebkuru svētku galdu.

Reklāma

Sastāvdaļas 4 personām

  • 200 g šokolādes
  • 300 ml saldā krējuma
  • 2 tējkarotes šķīstošās kafijas
  • 3 olu dzeltenumi
  • 60 g pūdercukura
  • 30 g notīrītu riekstu
  • 65 g sacukurotu apelsīna miziņu

Pagatavošana

Šokolādi izkausē karsta ūdens pel­dē. Pieber šķīstošo kafiju. Katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar pūdercukuru, uzkar­sē. Uz lēnas uguns saputo stingrās putās. Saputotos olu dzeltenumus pievieno šo­kolādes maisījumam. Atdzesē.

Riekstus sasmalcina vai samaļ. Sal­do krējumu saputo. Apelsīna miziņas sa­smalcina. 

Šokolādes maisījumam pievie­no apelsīna miziņas un riekstus. Uzmanī­gi iecilā putukrējumu.

Šokolādes putas lej iegarenā traukā (tilpums aptuveni 1 litrs) un ievieto ledus­skapī vismaz uz 2 stundām. Tad izgāž uz šķīvja un sagriež gabaliņos.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.