Neparasta recepte īpašās sastāvdaļas - uzpūstās prosas dēļ, turklāt te būs jāstrādā ātri un precīzi. Toties rezultātu saime novērtēs godam!

Sastāvdaļas

  • 100 g uzpūstas prosas (atrodama Ekoveikalos vai RIMI hipermārketos pie brokastu pārslām)
  • 30 g sviesta
  • 150 g Marshmallows zefīriņu

Pildījumam

  • 500 g maskarpones siera
  • 3-4 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • zaļā pārtikas krāsviela
  • konfektes – Lieldienu oliņa
Uzpūstā prosa.

Pagatavošana

Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu un lielos zefīriņus (ap 30 gab.). Jāseko līdzi sviesta temperatūrai, citādi zefīriņus pieraus pie katliņa malām. 

Masa nepārtraukti jāmaisa!

Mafinu pannu ietauko ar sviestu. Bļodā, kurā iebērta uzpūstā prosa, lej izkausētos zefīriņus un masu  samaisa. Ar ēdamkaroti vienādās proporcijās masu sadala mafinu pannā.  

Jādarbojas ātri, jo masa strauji sacietēs. 

Ar ietaukotu ēdamkaroti veido ligzdiņas un ļauj masai pilnībā sacietēt.

Groziņi gatavi cepšanai.

Tikmēr maskarpones sieru saputo ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, beigās pievieno dažas pilītes zaļās pārtikas krāsvielas. Masu liek konditorejas maisiņā ar uzgali.

Sacietējušās ligzdiņas pilda ar krēmsiera masu un dekorē ar Lieldienu olu konfektēm.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.