Šajā receptē ceptie āboli pildīti ar maigu un krēmīgu biezpiena masu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 4 lieli saldskābi āboli
  • 100 g biezpiena
  • 60 g rozīņu
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 ēdamkarotes mandeļu liķiera
  • 100 ml baltvīna
  • 1 tējkarote ingvera
  • pustējkarote rīvētas citrona miziņas
  • pustējkarote vanilīna cukura

Pagatavošana

Liķieri sajauc ar vīnu, pievieno rozīnes un atstāj uz pusstundu. Ar mikseri saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru, vanilīna cukuru, rīvētām citrona miziņām un ingveru. Pievieno biezpienu un rozīnes.

Ābolus nomazgā, nogriež augšdaļu un ar karoti izņem sēklotni. 

Ābolu mīkstumu sasmalcina un pievieno biezpiena masai. Tad šo masu pilda ābolos.

Pildītos ābolus liek cepamtraukā, pielej liķiera un vīna maisījumu. Cep cepeškrāsnī 200 oC aptuveni 25 minūtes. Atdzesē un pasniedz. Ja vēlas, var pasniegt ar saldējumu vai putukrējumu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.