Lielākoties gatavojam svaigus salātus, kuru galvenā sastāvdaļa ir dārzeņi. Taču vēsākā laikā var pamēģināt arī siltos salātus, kas ir tik sātīgi, ka var aizstāt pamatēdienu.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 4 kartupeļi
  • 5 marinēti gurķīši
  • 4–6 saulē kaltēti tomāti
  • 1 sarkanais sīpols
  • eļļa cepšanai
  • malti melnie pipari
  • sāls

Sīpolu marinādei:

  • 50 ml ūdens
  • 4 ēdamkarotes etiķa
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • šķipsna sāls

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes eļļas
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 tējkarote balzametiķa
  • malti melnie pipari
  • sāls

Pagatavošana

Sīpolu sagriež ripiņās. Pagatavo marinādi: katliņā uzvāra ūdeni, pievieno etiķi, cukuru un sāli. Kad marināde sāk vārīties, ieber tajā sīpolus un kādu minūti pavāra. Atstāj, lai atdziest.

Kartupeļus rūpīgi nomazgā un ar visu mizu sagriež nelielos gabalos. Liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, uzbārsta piparus un sāli, uzslaka eļļu un cep cepeškrāsnī 220 °C aptuveni 20 minūtes, kamēr kartupeļi zeltaini brūni.

Marinētos gurķus un saulē kaltētos tomātus sagriež gabaliņos. Pagatavo mērci: eļļu sajauc ar etiķi, sinepēm un garšvielām.

Izceptos kartupeļus liek bļodā, pievieno sagrieztos marinētos gurķus, saulē kaltētos tomātus un marinētos sīpolus, pārlej mērci un samaisa.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.