Stirnas mugura, brieža vai aļņa karbonādes gabals. Tāpat arī kāds filejas gabaliņš. Kas var būt labāks par to. Vienkārši ātri apcepts sviestā ar rozmarīnu, mazliet asiņainu viducīti. Sāls un pipari. Neko vairāk jau dzīvē nevajag. Ātri, ērti, vienkārši un galvenais – nereāli garšīgi! Derēs arī liels ciskas muskulis, tikai kārtīgi nogatavināts un ar āmurīti sadauzīts.
Reklāma
Sastāvdaļas
- Brieža, aļņa vai stirnas mugura vai fileja
- Sviests, sāls, pipari
Pagatavošana
Uz pannas izkausē sviestu. Gaļas gabaliņus liek cepties sviestā uz karstas pannas. Strauji apcep no abām pusēm, apkaisa ar sāli un pipariem. Pasniedz ar dažādām tajā brīdī pieejamām piedevām.