Viegla piena/klimpu zupa, kuru neierastāku padara vārītu burkānu pievienošana klimpiņām.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 1 l piena
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls, cukurs

Klimpām:

  • 200 g burkānu
  • 1 ola
  • milti
  • kanēlis
  • cukurs
  • sāls

Pagatavošana

Pagatavo klimpu mīklu - burkānus izvāra, sablendē, pievieno olu, sāli, cukuru, kanēli un samaisa. Miltus pieber tik daudz, lai veidotos diezgan stingra masa.

Klimpas pakāpeniski ielaiž verdošā pienā un vāra, līdz tās uzpeld.

Ja vēlas sātīgāku zupu, tajā var iejaukt saldo krējumu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu