Zupa ir viens no vieglāk un tajā pašā laikā sarežģītāk gatavojamiem ēdieniem. Tās var pagatavot pārdesmit minūtēs vai vārīt vairākas stundas. Tomēr zupām ir kas vienojošs – tās silda nosalušos, apmierina izsalkušos. Iedvesmai - harčozupa latviešu gaumē (ne tik asa kā oriģināls.)

Reklāma

Harčo latviešu gaumē

Sastāvdaļas

  • 700 g liellopa gaļas ar kauliem
  • 200 g rīsu
  • 4 vidēja lieluma sīpoli
  • 3 burkāni
  • 3 ķiploka daiviņas
  • melnie pipari, smaržīgie pipari, sāls
  • 2 lauru lapas
  • čili pipars
  • svaiga kinza vai pētersīļi
  • 750 g tomātu mērces vai 200 g tomātu pastas
  • eļļa cepšanai
  • pustējkarote garšvielas Hmeli-suneli (pēc izvēles)

Pagatavošana

Gaļu noskalo un nosusina, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra, noputo. Buljonam pievieno garšvielas, 1 sīpolu un ripiņās sagrieztus burkānus. Vāra uz nelielas uguns, līdz gaļa mīksta un viegli atdalās no kauliem. Gaļu izņem no buljona, atdzesē, atdala no kauliem un sagriež nelielos gabaliņos.

Pārējos sīpolus sagriež un uzkarsētā eļļā (2 ēdamkarotes) uz pannas apcep. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno gaļu un tomātu mērci. Visu samaisa un karsē, līdz pannas saturs sāk vārīties.

Pannas saturu un noskalotus rīsus pievieno gaļas buljonam un vāra 20 minūtes, līdz rīsi mīksti. 

Tad var pievienot garšvielu Hmeli-suneli, bet to dara ļoti uzmanīgi, jo garšviela piešķir izteiktu skābumu.

Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Zaļumus noskalo un sīki sagriež. Abus sajauc kopā.

Zupu pasniedz karstu, pārkaisītu ar svaigiem zaļumiem un ķiplokiem. Pēc izvēles var pievienot sīki sagrieztus čili piparus.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.