Viegla, gaisīga un salda. Pavlovas kūkas pamatne no bezē cepumiem, kas ir drupani un cieti, atšķiras ar to, ka tai ir kraukšķīga tikai ārpuse, bet iekšpuse nedaudz lipīga, čagana, mīksta, drīzāk atgādina maršmelovus jeb zefīrus. Cepumus var pagatavot pāris dienu iepriekš un tad īsi pirms pasniegšanas dekorēt kūku.

Reklāma

Melleņu Pavlovas kūka

Sanāk 3–4 porcijas

Pamatnei:

  • 4 olu baltumi
  • 230 g cukura
  • 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 1 tējkarote vīnogu vai ābolu etiķa

Rotāšanai un pildījumam:

  • 600 g melleņu
  • 300 ml saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura

Olu baltumus ar mikseri sakuļ stingrās putās. 

Turpinot kulšanu, pakāpeniski pievieno pa ēdamkarotei cukuru, t.i., nākamo karoti ber klāt tikai tad, kad iepriekšējā izkususi. 

Beigās pieliek vaniļas cukuru un vēlreiz sakuļ. Masā iecilā kukurūzas cieti un iemaisa ābolu vai vīnogu etiķi.

Uz cepampapīra uzvelk apli. Olbaltuma masu ieliek konditorejas maisiņā un ar to veido it kā trauku – malas augstākas, viduci plānāku. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 120 oC, cep aptuveni 80 minūtes un ļauj tai atdzist cepeškrāsnī, lai nesakrītas.

Trešo daļu melleņu sablendē ar pusi cukura. Saldo krējumu sakuļ ar otru pusi cukura. Olbaltuma cepumā liek putukrējumu, uzlej melleņu masu un dekorē ar ogām.

Mellenes.

Ieteikumi Pavlovas kūkas gatavošanā

  • Olbaltumam jābūt perfekti stingri saputotam. Tas ir gatavs, ja, ņemot ar karoti, paliek stāvam stingri ar asu spicīti, nevis noplok vai nopil.
  • Cukuram olbaltumā jāizkūst, to maisot, lai nekustu cepšanās laikā krāsnī.
  • Augļi un ogas, ar ko dekorē kūku, var būt daždažādi. Tradicionālajā versijā tās esot zemenes un kivi. Galvenais, lai koši un krāsaini: mellenes, avenes, kazenes, jāņogas (var likt kā ķekaru ar visu kātiņu).
  • Mēdz būt arī receptes, kur putukrējuma vietā izmantots kāds cits krēms, piemēram, svaigā siera vai vārītais krēms.
  • Kūku var pasniegt ar kādu ogu mērci, pārlietu ar izkausētu šokolādi, pārkaisītu ar kakao pulveri, dekorēt ar piparmētras lapiņām.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.