Truša gaļa ir veselīga un diētiska. Pēc garšas nedaudz līdzinās vistas gaļai, un organisms to viegli pārstrādā. Tā ir bagātīgs vitamīnu un minerālvielu avots – satur organismam tik nepieciešamo magniju, kalciju, dzelzi un cinku.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 500 g truša gaļas
- 150 g brūno šampinjonu
- 5 kartupeļi
- 2 burkāni
- 100 g zaļo zirnīšu
- 50 g sviesta
- 40 ml rapšu eļļas
- 1 l buljona (truša vai vistas)
- saišķis pētersīļu
Pagatavošana
Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež vienādos gabalos. Katlā uzkarsē eļļu un sviestu, pievieno burkānus un truša gaļu. Sautē, līdz gaļa pusmīksta.
Tad pieliek sagrieztu kartupeli – tas pārvāroties iebiezinās sautējumu.
Pielej buljonu un visu vāra 20 minūtes. Pieliek pārējos kartupeļus, zirnīšus un sagrieztus šampinjonus. Turpina sautēt vēl 15 minūtes. Kad sautējums gatavs, uzbārsta sīki sakapātus pētersīļus.