Truša gaļa ir veselīga un diētiska. Pēc garšas nedaudz līdzinās vistas gaļai, un organisms to viegli pārstrādā. Tā ir bagātīgs vitamīnu un minerālvielu avots – satur organismam tik nepieciešamo magniju, kalciju, dzelzi un cinku.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 500 g truša gaļas
  • 150 g brūno šampinjonu
  • 5 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 100 g zaļo zirnīšu
  • 50 g sviesta
  • 40 ml rapšu eļļas
  • 1 l buljona (truša vai vistas)
  • saišķis pētersīļu

Pagatavošana

Kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež vienādos gabalos. Katlā uzkarsē eļļu un sviestu, pievieno burkānus un truša gaļu. Sautē, līdz gaļa pusmīksta. 

Tad pieliek sagrieztu kartupeli – tas pārvāroties iebiezinās sautējumu. 

Pielej buljonu un visu vāra 20 minūtes. Pieliek pārējos kartupeļus, zirnīšus un sagrieztus šampinjonus. Turpina sautēt vēl 15 minūtes. Kad sautējums gatavs, uzbārsta sīki sakapātus pētersīļus.

Zaļie zirnīši.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.