Šim desertam noderēs gan pagrabā aizķērušies āboli, gan saldētavā vēl atrodami dažādu ogu krājumi.

Sastāvdaļas

 Mīklai:

  • 175 g miltu
  • 85 g sviesta
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote pūdercukura 

Pildījumam:

  • 4 āboli
  • 3 olu dzeltenumi
  • 200 ml saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 100 g melleņu (vai kādu citu ogu; var izmantot saldētās) 

Pagatavošana

Iejauc mīklu – sausajām sastāvdaļām pierīvē sviestu, piesit olu. Samīca mīklu, saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un uz stundu ieliek ledusskapī. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. 

Tartes formā (Ø 26 cm) plānā kārtiņā ieklāj mīklu, izlīdzina un cep 10–15 minūtes. 

Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sajauc pildījuma sastāvdaļas līdz viendabīgai masai. 

Uz siltās tartes formas liek ābolu šķēlītes, pārlej pildījumu, uzkaisa ogas un cep 35–40 minūtes, kamēr tartes virsma zeltaini brūna. Pirms pasniegšanas pārkaisa kanēli.

Āboli.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.