Šim desertam noderēs gan pagrabā aizķērušies āboli, gan saldētavā vēl atrodami dažādu ogu krājumi.
Reklāma
Sastāvdaļas
Mīklai:
- 175 g miltu
- 85 g sviesta
- 1 ola
- 1 ēdamkarote pūdercukura
Pildījumam:
- 4 āboli
- 3 olu dzeltenumi
- 200 ml saldā krējuma
- 4 ēdamkarotes brūnā cukura
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 1 tējkarote kanēļa
- 100 g melleņu (vai kādu citu ogu; var izmantot saldētās)
Pagatavošana
Iejauc mīklu – sausajām sastāvdaļām pierīvē sviestu, piesit olu. Samīca mīklu, saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un uz stundu ieliek ledusskapī. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Tartes formā (Ø 26 cm) plānā kārtiņā ieklāj mīklu, izlīdzina un cep 10–15 minūtes.
Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sajauc pildījuma sastāvdaļas līdz viendabīgai masai.
Uz siltās tartes formas liek ābolu šķēlītes, pārlej pildījumu, uzkaisa ogas un cep 35–40 minūtes, kamēr tartes virsma zeltaini brūna. Pirms pasniegšanas pārkaisa kanēli.