Pamazām tuvojamies laikmeta griežu, lielo pārmaiņu, transformācijas pārmiju procesa beigām, kas veidojās vairāku gadu garumā un 2025. gadā atliks pārkāpt pāri suņa vai, precīzāk sakot, Čūskas (tā gada valdnieces) astei. Katram ar savu mācību, pieredzes un atklāsmju bagāžu tālākam ceļam Ūdensvīra laikmetā.

Reklāma
Valters Šulcs, astrologs

Tikmēr 2024. gads solās būt diezgan savdabīgs, neprognozējams savās izpausmēs, kutelīgi aizraujošs, informācijas pārbagāts. Mainīsies smaguma centri, tāpēc par mierīgu sēdēšanu komforta pēļos var aizmirst. 2023. gads vairāk bija valdību, režīmu un dažādu sabiedrisko norišu sašūpošanās, situāciju, apstākļu izlūkošanas un limitu testēšanas gads, taču 2024. gadā tā ir uzdrīkstēšanās riskēt. Spert arī neapdomīgus, bet izšķirīgus soļus, pieaugs cīņa par taisnību, taisnīgumu, kas 2024. gada otrā pusē visdrīzāk rezultēsies mainīgu apstākļu krīzē. Globāli notiekošie politiskie un ekonomiskie procesi, inflācija, stagnācija, recesija, kopumā pasaules un individuāli valstu, savienību ekonomiku transformēšanās vai pretošanās tam prasīs jaunus, vēl nebijušus un arī nepopulārus risinājumus.

Gada kopējais fons iezīmējas ar mēģinājumiem fokusēti likt konstruktīvās idejas lietā, nebaidoties riskēt un mērķu sasniegšanai izmantot dažādus tehnoloģiski inovatīvus rīkus un risinājumus. Kopējā situācija labākajā variantā prasīs atjautīgu, cieņpilnu, idejiski piepildītu un dāsnu pieeju projektu, ieceru realizēšanai. Taču sliktajā variantā nāksies saskarties ar lielu pretestību, lielu (dez-)informācijas jūkli un vēlmi panākt savu par katru cenu.

Izteikta būs naudas pelnīšanas sajūta, īpaši tiem, kas labi un atjautīgi orientējas biznesā. Taču ar naudas lietām var sanākt visādi. Gada pirmajā pusē neredz lielas izmaiņas dzīves dārdzības samazināšanā. Drīzāk kreditoriem var rasties negausīgāka vēlme atprasīt aizdoto. Gads iezīmējas ar skrupulozāku pieeju finansēm, neskatoties uz vēlmi riskēt, bet pret daudzām citām lietām cilvēki var kļūt izklaidīgāki, bezrūpīgāki un atvērtāki dažādiem risinājumiem.

Gada savdabību rada ne tikai to raksturojošais fons, kur it kā no vienas puses tas vedina dot, no otras – izmanīgi paņemt, bet arī nozīmīgāko astro notikumu raksturs. Gads iesāksies ar dižčiku (laiks, kad planēta Merkurs atrodas nelabvēlīgajā un piņķerīgajā retrogrādajā stāvoklī), un arī trīs nozīmīgākie planētu aspektu kulmināciju nogriežņi iekritīs visos trijos tālākajos dižčikos, kas noteikti nerada lielu pārliecību par jebkādu stabilitāti.

Produktīvākie posmi attīstībai būs daļēji janvārī, tālāk februārī, martā un maijā, jūnijā. Atgriezīsies jau iepriekšējā gadā nestās Ūdensvīra laikmeta pārvirzes vēsmas, kas steigs nostiprināties savās pozīcijās un jau izteiktāk radīt jaunās kārtības noskaņu. Ja iepriekš vecā kārtība vēl atvilka atpakaļ jauno un varbūt kādam radīja sajūtu, ka lietas tomēr spēs atiet vecās sliedēs, tad ir jāapbēdina, ka tā nenotiks. Nekas vairs nebūs pa vecam. Jāmainās! Problemātiskākie mēneši varētu būt aprīlis, augusts un decembris.

Līdz ar ķīniešu jaunā gada sākumu 10. februārī parādīsies vai vismaz būtu jāparādās nesaskaņu mierinājuma un risinājuma meklējumiem. Jāmeklē nebijuši alternatīvi risinājumi un metodes, reāli, ne ierēdnieciski, skatoties likstām tieši acīs. Jānāk ar iniciatīvu, lai cik kardināla tā būtu.

Savukārt īsi pēc pavasara Saules aptumsuma, kas būs 8. aprīlī, sabiedrībā var parādīties pārdrošas, šokējošas, ekscentriskas izpausmes – tuvosies lielu, radikālu ideju kulminācijas brīdis – veidosies augstākā mērā neatkarības, domāšanas maiņas, visādu brīvību simbolizējoša planētu kombinācija, kuras mērķis būs sapurināt cilvēci no ērtām pozīcijām, laikam neatbilstošām pārliecībām.

Labvēlīgs posms maijā un jūnijā sola vēlīgu astrofonu lielāku, grandiozāku ieceru īstenošanai un ieviešanai praksē. Kam lielāka, kam mazāka labuma, kam varas un jaudas pieplūdums. Īpaši labvēlīgs laiks tiem, kas jūt, kur rakt. Pēc pacilājuma nāks maldu un māniju laiks, kad radīsies spēcīga vēlme aizlaisties, visu pamest. Šķietamais var likties īsts, radot konfliktsituācijas no zila gaisa.

Vasaras beigās var parādīties pirmais nopietnais krīzes vilnis. Situācija ar mainības elementiem. Viss notiek visur vai arī spriedzes situācija maina izpausmi atkarībā no apstākļiem, hameleoniska daba. Notiekošajam var nebūt konkrēts epicentrs, taču sekas var būt ilgstošas un sarežģītas.

Reakcija pēc noklusējuma savukārt musinās kāpt uz veciem grābekļiem. Dižčika klātesamība neļaus atrisināt problēmas līdz galam. Konflikts starp reālām iespējām un ideāliem, kas gada pašās beigās izcelsies no jauna, tikai citā formā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.