To, kā planēta var ietekmēt mūsu lēmumus, zinātniski pierādīt nevar. Tomēr Visumā viss ir saistīts un pieredze rāda, ka uz Zemes notiekošais atspoguļojas planētu izvietojumā. Lai gan cilvēce ir brīva pieņemt dažādus lēmums, saprotot, kas notiek debesīs, ir vieglāk izvēlēties rīcību noteiktos apstākļos.

Reklāma
Lolita Mališčica, psiholoģe un astroloģe

Mazai atkāpei paskaidrošu, ka ir septiņas planētas (Saule, Mēness, Merkurs, Venera, Marss, Jupiters un Saturns. Saskaņā ar senām astroloģiskām tradīcijām arī Saule tiek pieskaitīta pie planētām), ko redzam debesīs, un tās ir astroloģijas pamats. Un ir trīs tālās planētas, ko var saskatīt tikai ar augsti tehnoloģisku aparatūru: Urāns ar 84 gadu astronomisko kustības ciklu, Neptūns ar 165 gadu ciklu un Plūtons ar 248 gadu ciklu. Tas nozīmē, ka cilvēka dzīve ir par īsu, lai tālās planētas apriņķotu ap Sauli, tāpēc tiek uzskatīts, ka tās ietekmē paaudzes. Savstarpēji sadarbojoties, tālās planētas rada īpašas situācijas, kas reti redzamas astroloģiskajās kartēs, jo lieli, zīmīgi notikumi debesīs nenotiek bieži.

Pēdējie gadi bijuši nemierīgi, un redzam, kā pasaule mainās. Kāda tam ir saistība ar tālajām planētām? Plūtons katrā zodiaka zīmē atrodas no 12 līdz 25 gadiem, bet zīme atbild par noteiktu tēmu, ko transformē, pilnveido, reizēm izposta. No 2008. gada līdz 2024. gada janvārim Plūtons atrodas Mežāzī – strukturētā zodiaka zīmē, kas atbild par lielām sistēmām – politiku, varu, korporācijām, enerģētiku, likumiem, noteikumiem, pasaules kārtību. Mežāzis pārskata vecās sistēmas, dodot iespēju tām transformēties atbilstoši reālās dzīves tendencēm. Un mēs redzam, ka gandrīz visas ierastās, stabilās lietas ir skārušas pārmaiņas. Kopš 2018. gada Plūtonam Mežāzī piebiedrojās Saturns, kas pastiprināja transformācijas procesus. Izmaiņas sabiedrībā kulmināciju sasniedza 2020. gadā, kad šīm planētām pievienojās Jupiters. Savukārt 2022. gadā Plūtonu šķērsoja Marss, kas aktivizēja karadarbību. Deviņdesmito gadu sākumā, kad sabruka Padomju Savienība, Plūtons bija aktīvs Skorpiona zīmē. Latvijas dibināšanas horoskopa Saulei Plūtons gāja pāri 1993. gadā, kad vairāk tika nostiprināta neatkarība. Pirms tam 60. gados, kad Plūtons atradās Jaunavas zodiaka zīmē, izraisījās Karību krīze, radot kodolkara draudus.

2024. gads būs astroloģiski ļoti interesants, jo janvārī Plūtons mainīs savas atrašanās zodiaka zīmi – ieies Ūdensvīrā, kur uzturēsies līdz 2044. gadam. Un tas nozīmē, ka planēta mainīs savu ietekmes virzienu. Jomās, kur jau sākušās strukturālas reformas, tās turpināsies, taču Ūdensvīrs aktivizēs jaunus procesus, kas saistīti ar augstajām tehnoloģijām, mākslīgo intelektu. Ūdensvīra fokuss būs vērsts arī uz dabas un cilvēces attiecību sakārtošanu, garīgumu. Var teikt, ka Plūtons Ūdensvīrā mainīs cilvēces domāšanu. 2024. gada sākumu var raksturot kā laiku, kas mums jāpārdzīvo, jo martā un aprīlī Plūtons būs opozīcijā tam Plūtonam, kāds tas bija 1939. gadā. Tas nozīmē, ka cilvēce atradīsies svarīgas izvēles priekšā. Arī Urāns, kas saistīts ar straujām, neplānotām izmaiņām, atgriezīsies stāvoklī, kādā bija pirms 84 gadiem. Urāns un Neptūns zīmi mainīs 2025. gadā. Līdz tam Neptūns būs Zivīs, iesaistoties ideoloģiskos un garīgos procesos, bet Urāns – Vērsī, skarot materiālās dzīves aspektus.

Cilvēki vienmēr ir izvēles priekšā, kādu no iespējamiem ceļiem iet. Gribas ticēt, ka veselais saprāts palīdzēs izvēlēties attīstību, nevis postu, prātu, nevis ieročus un mieru kara vietā.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.