2024. gadā gaidāmi vairāki būtiski astroloģiskie notikumi. Šis būs piektais, noslēdzošais planētu parādes gads, kas uz Zemes radīs nemierīgas noskaņas. Tālā planēta Plūtons ieies Ūdensvīra zīmē, virzot cilvēci uz garīgās atmodas ceļa, bet pirms tam uzliekot pārbaudījumus. Astrologi teic – 2024. gadā mums būs jāizdara pareizās izvēles. Pozitīvā ziņa ir tāda, ka ekonomiskā viļņošanās varētu mazināties. Tehnoloģijas attīstīsies vēl straujāk. Privātajā dzīvē jūtas dzirksteļos, bet tikai no mums būs atkarīgs, vai tās pārtaps mīlas liesmās.

Reklāma

Cerības uz Ukrainas kara beigām

Juris Kauliņš, astrofiziķis un astrologs

Planētu parāde sākās 2020. gadā, un tad sākās arī Covid-19 uzliesmojums, kam sekoja pandēmijas gadi, kas būtiski ietekmēja mūsu domāšanu, vērtības, dzīvesveidu, darba kultūru. Planētu parādē visas planētas sakārtojas vienā sektorā no Saules (ko astroloģijā arī uzskata par planetāru objektu), kas mazāks par 120 grādiem. Tā nav nemainīga, katra gada ietvaros tai ir aktuālā fāze jeb koncentrācija, pēc kuras planētas izretinās. Tieši šīs aktīvās fāzes periodā Krievija iebruka Ukrainā. 2023. gadā planētu parāde aktivizējās ziemas otrajā pusē un pavasarī, tomēr nebija tik izteikta kā 2020. un 2021. gadā.

2024. gadā spēcīga planētu parādes ietekme būs jaušama gada pirmajā pusē – no februāra līdz maijam, kad gaidāmi krasi pavērsieni, izteiktas pārmaiņas. Savukārt janvāris un jūnijs iezīmēsies kā pārejas laiks. Aktīvajā periodā gaidāmās pārmaiņas var raksturot kā satricinājumus, tomēr to izpausmes precīzi prognozēt nevar. Norises pastiprinās karmiskās sekas. Ņemot vērā, ka nākamais ir noslēdzošais planētu parādes gads, darbosies cēloņu un seku princips, respektīvi, atrisināsies un noslēgsies būtiskas, satricinājumus izraisījušās lietas.

Jaunajā gadā pieaugs ekonomikas izaugsmes temps. Katrā ziņā 2024. gads ekonomikā būs labāks nekā iepriekšējais. Pozitīvās izmaiņas attieksies uz finanšu un banku sistēmu. Inflācija, visticamāk, nepieaugs – ir pat liela varbūtība, ka tā samazināsies. Izteiktāka kļūs tendence pāriet uz alternatīviem un atjaunojamiem energoresursiem. Samazinoties tradicionālo energoresursu patēriņam, pakāpeniski sakārtosies enerģijas tirgus. Pozitīva virzība paredzama zinātnē un tehnoloģiju attīstībā, iespējami ievērojami atklājumi un sasniegumi.

Kopumā labs gads izglītības jomā, tomēr, kas attiecas uz Latviju, es nebūšu tik optimistisks, jo labi iecerētās reformas pie mums parasti kavē politiskās ambīcijas un nespēja vienoties. Medicīnai finansējums pieaugs, tomēr situācija tik ātri neuzlabosies, rindas pie speciālistiem nemazināsies. Saeimā un valdībā planētu parāde ienesīs nemierīgas notis – koalīcijai būs grūtības vienoties, tomēr arī opozīcija savu nepanāks.

Pastiprināsies klimata izmaiņas, ko raksturos nestabilitāte meteoroloģiskos procesos. Gaidāmi kārtējie gaisa temperatūras rekordi, sausuma periodi mīsies ar lietavām.

Prognozēju, ka kara Ukrainā aktīvā fāze turpināsies līdz gada vidum, kad varētu sekot risinājums. Krievijas sakāve uzlabotu Latvijas sabiedrības noskaņojumu, mazinot tās šķelšanos. Grūti prognozēt, kas notiks Maskavā un Krievijas reģionos.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.