Rudens jau ir tāds pārmaiņu un pārdomu laiks. Bagāts, krāšņs un arī drūms un skarbs laiks. Skaistajā zelta rudenī jāpaspēj izbaudīt krāšņos dabasskatus, vēl pasēņot un sarakt saknītes.

Reklāma

Īstais laiks iet izrēķināties ar pienenēm mazdārziņā un grāvmalē izcelt kādu buldurjāni. Pastāv dažādi uzskati par to, vai saknītes drīkst vai nedrīkst mazgāt. Es pieturos pie tā, ka jārīkojas atbilstoši situācijai. Zemītē tāpat tās bija mitrumā, un zeme jāēd mums nav. Ja ir zemēm aplipušas – droši nomazgā, noliec nosusēties. Kad sausas, vari jau griezt smalkāk un žāvēt vai likt uzlējumos. Arī mazgātie dārzeņi veikalu plauktos taču “izdzīvo” dienām ilgi. Bet savu ārstniecisko saknīti tu apstrādāsi tūlīt pēc nožūšanas. 

Un tad jau arī klāt vēji, lietavas, slapjdraņķis, un tā vien gribas sasildīt miesu un dvēseli.

Uzvilkt vilnas zeķītes, ietīties deķītī ar siltas tējas krūziņu, labu žurnālu vai adīkli, skatīties uz kamīna vai sveces liesmu un pārdomāt dzīvi.

Ko tik vēlu mežā var dabūt?

  • Aveņu “kauli”: izvēlies nobriedušu, bet vēl jaunu kātu bez bojājumiem. Tēja dažas minūtes jāpavāra.
  • Nobriedušie priežu čiekuri sīrupiem. Skujas jau kopā ar pumpuriem. Ar tējām uzmanīgi, ja ir nieru kaites vai kādi akūti slimību saasinājumi. Novārījumi vannām, inhalācijām, piedevas vannas sālim, eļļas izvilkumi – droši.
  • Mizas – nav labākā mizu vākšanas sezona, bet, ja vajadzība spiež, ņem droši, “tukšas” tās nav.
  • Sveķi – vācami visu gadu. No sveķiem un dažādiem augu eļļas izvilkumiem vai propolisa eļļā vari ātri pagatavot vienkāršu, bet ļoti efektīvu smērīti.

PAR ŽURNĀLU "SPĪGANA"

"Spīgana" ir vienīgais ezoteriskas ievirzes žurnāls Latvijā, ko veido nevis žurnālisti, bet nozares praktiķi, daloties ar savām zināšanām, pieredzi un dzīvē pārbaudītiem ieteikumiem. Kopš iznākšanas sākuma (2020. gada februāra) "Spīgana" iepazīstina ar dažādām ezoterikas nozarēm – alternatīvās veselības praksēm, senajām zināšanām un šajā gadsimtā izveidotām sistēmām, kas rūpējas par cilvēka fizisko un garīgo veselumu, sava potenciāla un dvēseles uzdevuma apjautu.

Abonē žurnālu šeit.

"Spīgana".