Svētki beigušies, bet pāri palikuši visādi labumi? Izmanto tos lietderīgi!

Palika pāri jau maltais piparkūku garšvielu maisījums – liec pa šķipsniņai pie kafijas. Vai uztaisi desertu.

Arī piparkūku pilna bļoda un vēl sapņos rādās? Zini to mūsu klasisko rupjmaizes kārtojumu? Uztaisi piparkūku kārtojumu! Liec kārtiņām sadrupinātas piparkūkas, sablendētas un samedotas dzērvenes un putukrējumu, kam pievienots nedaudz piparkūku garšvielu.

Palika pāri veselās garšvielas? Ieliec atsevišķos hermētiskos trauciņos un atstāj rezervei līdz kādam citam iedvesmas brīdim.

Esi visu "saklopējusi" un sajaukusi kopā, kad karstvīnu taisīji? Vari pataupīt, vēl jau daudz ziemas karstvīna vakaru priekšā. Bet vari pagatavot sīrupu vai esenci, ko vēlāk piepilināsi dažādiem desertiem, kafijai vai tējai. Sīrupam – pavāri cukura sīrupā dažas minūtes un atstāj ievilkties. “Esencei” – liec mazā burciņā, aplej ar degvīnu, rumu vai konjaku.

Ja tādā sīrupiņā pasutināsi ķirbīti (kurš uz skapjaugšas nevar vien sagaidīt, kad viņu ēdīsi), iznāks ļoti interesanta un koša kāda deserta sastāvdaļa. Izsutušo ķirbīti sablendē, pieliec želatīnu – būs koša kārta kādā kūkā vai kārtainajā želejā. Vai iecilā tur vēl putukrējumu un pasniedz ar dzērveņu ķīseli.

PAR ŽURNĀLU "SPĪGANA"

"Spīgana" ir vienīgais ezoteriskas ievirzes žurnāls Latvijā, ko veido nevis žurnālisti, bet nozares praktiķi, daloties ar savām zināšanām, pieredzi un dzīvē pārbaudītiem ieteikumiem. Kopš iznākšanas sākuma (2020. gada februāra) "Spīgana" iepazīstina ar dažādām ezoterikas nozarēm – alternatīvās veselības praksēm, senajām zināšanām un šajā gadsimtā izveidotām sistēmām, kas rūpējas par cilvēka fizisko un garīgo veselumu, sava potenciāla un dvēseles uzdevuma apjautu.

Abonē žurnālu šeit.

"Spīgana",