Šis sacepums ir gana sātīgs, lai pirmssvētku atslodzes laikā iztiktu bez gaļas.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 450 g kāpostu
  • 1 sīpols
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, pipari
  • Kartupeļu biezenim:
  • 450 g kartupeļu
  • 3 ēdamkarotes karsta piena
  • 50 g sviesta
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Kartupeļus nomizo, sagriež un vāra verdošā ūdenī 15–20 minūtes. Nokāš un ar kartupeļu spiedi saspiež biezenī. Pieber sāli un piparus, pievieno sviestu un pienu un rūpīgi samaisa.

Kāpostu un sīpolu sīki sakapā. Pannā sakarsē 2 ēdamkarotes eļļas un apcep sīpolus mīkstus. Pievieno kāpostus un maisot cep 2–3 minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Pieber sāli un piparus, pievieno kartupeļu biezeni un samaisa. 

Tad maisījumu cieši piespiež pannai un uz straujas uguns cep aptuveni 5 minūtes, līdz apakša kļūst kraukšķīga. Plāceni uzmanīgi izgāž uz šķīvja.

Pannā ielej atlikušo eļļu un ieliek plāceni ar neapcepto pusi uz leju. Turpina cept vēl 5 minūtes, līdz plācenis kļūst kraukšķīgs. Liek uz šķīvja, sagriež gabaliņos un pasniedz.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties un reizi nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.