Pārkaršana tāda viltīga padarīšana, var arī nemanot piezagties. Tā nav tikai skaidri saprotama karstuma sajūta. Arī netipisks nogurums un miegainība par to liecina. Dzer, cik organismam nepieciešams.

Reklāma

Peldies, bet pārkarsusi nemeties strauji aukstā ūdenī. Atvēsinies dušā vai vannā. Liec vēsas kompreses uz galvas, kakla, locītavu iekšpusē, kur asinsvadi tuvāk ādai. Izbaudi auksto zupu un veselīgo kokteiļu dažādību. Saldējums? Ļoti karstā laikā izvairies no pārsaldinātajiem veikala saldējumiem, tie dod tikai īslaicīgu vēsumu. Cukurs ir “ātrā degviela”, tāpēc arī nav ilgi jāgaida, kad atkal ir karsti. Labāk gatavo pati no dažādām ogām bez pārmērīga cukura daudzuma.

Dabas līdzekļiem, ko izmanto apdegumu un brūču ārstēšanā, ir labas pretiekaisuma un šūnu reģenerējošas īpašības. Pretapdegumu līdzekļu sastāvā var būt bišu produkti, zosu, strausu u. c. tauki, dažādas eļļas (piemēram, kaņepju), kas kalpo kā vielu nesēji un pašas dod savu dziedniecisko efektu, sveķi, ārstniecības augi – populārākie: asinszāle, alveja, lavanda, kliņģerīte, kumelīte, pelašķis. Vari iegādāties pie uzticama zāļu zinātāja vai arī pati pagatavot.

Asinszāles eļļu var pagatavot pavisam vienkārši – liec burciņā apvītinātus asinszāles ziediņus, pārlej ar eļļu un liec saulītē kādu mēnesi gatavoties. Jābūt košai, tumši sarkanai krāsai. Iegūto izvilkumu varēsi pievienot ziedēm, krēmiem vai vienkārši tāpat uzziest uz apdeguma.

Saulītē apdegušo ādu ātri var nomierināt ar alvejas lapas mīkstumu. Var apsmidzināties ar lavandas, piparmētru vai kumelīšu ziedūdeni (hidrolātu).

PAR ŽURNĀLU "SPĪGANA"

"Spīgana" ir vienīgais ezoteriskas ievirzes žurnāls Latvijā, ko veido nevis žurnālisti, bet nozares praktiķi, daloties ar savām zināšanām, pieredzi un dzīvē pārbaudītiem ieteikumiem. Kopš iznākšanas sākuma (2020. gada februāra) "Spīgana" iepazīstina ar dažādām ezoterikas nozarēm – alternatīvās veselības praksēm, senajām zināšanām un šajā gadsimtā izveidotām sistēmām, kas rūpējas par cilvēka fizisko un garīgo veselumu, sava potenciāla un dvēseles uzdevuma apjautu.

Abonē žurnālu šeit.

"Spīgana".