Pašai uztaisīt piparkūku garšvielas būs īsti izzinoša “buršanās” ar vajadzīgo sastāvdaļu rūpīgu meklēšanu, iepazīšanu un gatavošanu.

Dodies nesteidzīgā ekskursijā uz kādu labu garšvielu veikalu. Izsmaržo, pagaršo. Kādas sajūtas tev raisa katra no sastāvdaļām? Kuram no līdziniekiem tu dod priekšroku? Kurā gribētos iegrimt līdz ausīm, bet kuru tikai tā vieglai vēsmiņai? Nebaidies eksperimentēt ar garšvielām un savām sajūtām!

Ingveru labāk jau laikus nopērc svaigu un sakaltē dažas šķēlītes pati.

Citrusaugļus izvēlies ekoloģiskos. Miziņai norīvē krāsaino virskārtiņu. Ja gribi kaltēt – nogriez plānas šķēlītes ar dārzeņu mizojamo nazīti.

Ja tev patīk muskatrieksts, bet gribi maigāku garšu un daudz aromāta – ņem muskatrieksta ziedus.

Smaržīgie pipari? Tā mūsdienās ir vesela garšu un aromātu pasaule. Kādi tik nav – parastie līdz šim zināmie un tad vēl milzum daudz “kātiņpiparu” ar ļoti krāšņiem aromātiem.

Garie bengāļu pipari piedos silti saldenu asumiņu. Tie, starp citu, bijuši pazīstami pirms šodien populārajiem graudiņu pipariem.

Ja papētīsi vēl vairāk, tad uzzināsi, ka visām garšvielām ir arī daudz dziedniecisku īpašību. Garšvielas nepatīk arī mums uzglūnošajai “mošķībai” – vīrusiem un baktērijām. Ne velti šie dārgie, eksotiskie krikumiņi sendienās izmantoti aizsardzības un mīlas maģijā! Tā dēļ vien arī ikdienas maltīti vajadzētu bagātināt ar labas kvalitātes garšvielām.

PAR ŽURNĀLU "SPĪGANA"

"Spīgana" ir vienīgais ezoteriskas ievirzes žurnāls Latvijā, ko veido nevis žurnālisti, bet nozares praktiķi, daloties ar savām zināšanām, pieredzi un dzīvē pārbaudītiem ieteikumiem. Kopš iznākšanas sākuma (2020. gada februāra) "Spīgana" iepazīstina ar dažādām ezoterikas nozarēm – alternatīvās veselības praksēm, senajām zināšanām un šajā gadsimtā izveidotām sistēmām, kas rūpējas par cilvēka fizisko un garīgo veselumu, sava potenciāla un dvēseles uzdevuma apjautu.

Abonē žurnālu šeit.

"Spīgana",