Uz svētkiem sataisīts daudz siera, un jāņubērni vēl savējos saveduši. Bet uz siera plati un siermaizīti vairs pat skatīties negribas? Mūžīgais glābējs – sacepums un tā “mazie brāļi” brokastgroziņi.
Ņemam tvaicētus sezonālos dārzeņus (kādi garšo un ir pieejami). Ja dārzeņu izmērs pieļauj to sagriešanu skaistās šķēlītēs, varam kārtot ieslīpi, pamīšus liekot, cepamtraukā dārzeņu un siera šķēlītes. Varam sagriezt mazākos gabaliņos, sabērt lielajā cepamtraukā vai groziņu formiņas dārzeņus. Sieru sarīvēt vai smalkāk sagriezt, iemaisīt olas kultenī kopā ar zaļumiem un pārliet pāri dārzeņiem.
Ja gribam sātīgāku (vai no svētkiem palicis pāri), varam pievienot arī gaļu. Kas to zina, kādi šogad Jāņi, varbūt ir vērts pirmās gailenes palūkot…
Cep, kamēr siers sakusis vai kultenis sarecējis, bet pa virsu zeltaina garoziņa.
PAR ŽURNĀLU "SPĪGANA"
"Spīgana" ir vienīgais ezoteriskas ievirzes žurnāls Latvijā, ko veido nevis žurnālisti, bet nozares praktiķi, daloties ar savām zināšanām, pieredzi un dzīvē pārbaudītiem ieteikumiem. Kopš iznākšanas sākuma (2020. gada februāra) "Spīgana" iepazīstina ar dažādām ezoterikas nozarēm – alternatīvās veselības praksēm, senajām zināšanām un šajā gadsimtā izveidotām sistēmām, kas rūpējas par cilvēka fizisko un garīgo veselumu, sava potenciāla un dvēseles uzdevuma apjautu.
Abonē žurnālu šeit.