Ļoti veselīga, vienkārša un garda recepte, kur pavasara vitamīnu bumba - spināti satiekas ar pikanto brī sieru un kraukšķīgajiem valriekstiem.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 1 paciņa spinātu
- 200 g brī siera
- 4 rudzu maizes šķēles
- 1–2 ķiploka daiviņas
- 2 saujas valriekstu
- 1 ēdamkarote aveņu etiķa
- 1 tējkarote medus
Pagatavošana
Lielā traukā sajauc aveņu etiķi ar medu un iecilā mērcē spinātus.
Brī sieru sagriež plānās šķēlītēs, valriekstus sakapā un visu pārkaisa salātiem.
Rudzu maizes šķēles ierīvē ar ķiploku, apcep eļļā, tad sagriež kubiņos un pievieno salātiem.
Aveņu etiķa vietā var lietot balzametiķi vai svaigi spiestu laima sulu.