Šī torte ir trausla un drupana ārpusē, bet sulīga iekšpusē. Lieliski garšo kopā ar skābo krējumu.


Sastāvdaļas

  • 140 g tumšās šokolādes

  •  85 g sviesta

  • 55 g smalkā cukura

  • 30 g miltu

  •  3 lielas olas

  • 3 sīrupā konservēti ingvera gabaliņi

  •  kakao pulveris pārkaisīšanai


Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 °C. Ietauko tortes veidni (Ø 20 cm) un ieklāj cepampapīru.


Salauzītu šokolādi un sviestu liek karstumizturīgā traukā un izkausē karsta ūdens peldē. 

Noceļ no uguns un atstāj 10 minūtes padzist. Iemaisa olu dzeltenumus, iesijā miltus, pievieno ingvera gabaliņus, rūpīgi samaisa.


Atsevišķā bļodā puto olu baltumus, līdz parādās pirmās putas. Tad pa 1 ēdamkarotei pievieno cukuru un turpina putot, līdz sāk veidoties stingrākas putas. Saputotos olu baltumus iemaisa šokolādes masā un ielej sagatavotajā veidnē. Cep aptuveni 25 minūtes, līdz pieskaroties jūtams, ka kūkas virsma ir stingra (vidus var būt nedaudz mīksts).

Atdzesē, neizņemot no veidnes. Pirms pasniegšanas to izņem un pārkaisa ar kakao pulveri. Pasniedz, sagrieztu gabaliņos. Var pārliet skābo krējumu.


Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.