Atsvaidzinoša, garšām bagāta un pikanta aukstā zupa, ko var pagatavot ātri, jo visas sastāvdaļas tiek sajauktas blenderī.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 3 lieli gatavi tomāti
  • 1 zaļā paprika
  • puse svaigā gurķa
  • 1 neliels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 6 mandeles
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
  • pustējkarote sāls
  • šķipsniņa kumīna
  • 100 ml olīveļļas
  • 500 ml ūdens
  • 1 liela baltmaizes šķēle

Pagatavošana

Svaigajiem tomātiem iegriež krustu augšā un apakšā, noblanšē, novelk miziņu, tad sagriež gabaliņos, izņem sēklas. Papriku un nomizotu gurķi sagriež gabaliņos, izņem sēklas. Sīpolu un ķiploku sakapā. Mandeles noblanšē un apgrauzdē. Maizes šķēli 1 minūti mērcē aukstā ūdenī, tad šķidrumu izspiež. Ar šādi sagatavotu maizi var vieglāk iebiezināt zupu.

Gaspačo sastāvdaļas sakuļ ar blenderi. Nepieciešamības gadījumā to dara pa daļām. 

Ja vēlas, eļļu nelej blendera kausā, bet iemaisa zupā neilgi pirms pasniegšanas. 

Sakulto zupu uz pāris stundām ievieto ledusskapī un krietni atdzesē. Nogaršo, vai netrūkst sāls.

Ja negribas viendabīgu gaspačo, tomātus sablendē ar sīpolu, ķiploku, pētersīļiem un garšvielām, tad pievieno sīki sagrieztu papriku un gurķi.

Svaigos tomātus var aizstāt ar tomātiem savā sulā. Garšas dažādošanai var pievienot tabasko mērci un balzametiķi.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.