Kūka var būt arī sāļa un garšot tikpat labi kā saldā kūka. Tāpēc pārmaiņas dēļ dažkārt vērts uzcept sāļo strūdeli vai tomātu torti, vai kabaču pīrāgu, spinātu groziņu vai kādu sāļu kēksiņu. Iedvesmai - šokolādes un kabaču torte.
Sastāvdaļas
- 240 g kviešu miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 35 g kakao pulvera
- 120 ml neitrālas eļļas (piemēram, vīnogu kauliņu)
- 200 g brūnā cukura
- šķipsna sāls
- 2 olas
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 350 g kabača
- 100 g žāvētu dzērveņu
- 100 g šokolādes
- 50 g saldā krējuma
- ogas dekorēšanai
Pagatavošana
Bļodā sajauc miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli. Kabaci sarīvē skaidiņās.
Olas sakuļ ar cukuru, pievieno eļļu, vaniļas ekstraktu, iemaisa rīvēto kabaci. Abus maisījumus savieno, iejauc žāvētās dzērvenes.
Tortes veidni (Ø 22 cm) ietauko, ieklāj cepampapīru, liek sagatavoto mīklu un cepeškrāsnī 180 ºC aptuveni 50 minūtes. Gatavību pārbauda, kūkas vidū iedurot koka irbulīti, – ja mīkla pie tā nepielīp, kūka ir gatava. To 10 minūtes padzesē veidnē, tad izņem, atdzesē uz režģa un pārklāj ar glazūru, kas pagatavota, karsējot saldo krējumu ar šokolādi, līdz šokolāde izkususi.
Noliek aukstumā sastingt. Pirms pasniegšanas rotā ar ogām.
Jaunu kabaci, kam plāna miziņa, var nemizot.