Šajā sātīgajā receptē omleti bagātīgi papildina ne tikai spināti, bet arī kubiņos sagriezta maziīte.

Reklāma

Sastāvdaļas 4. porcijām

  • 8 olas
  • 300 g spinātu
  • 150 ml saldā krējuma
  • 6–8 kviešu maizes šķēles
  • sviests
  • saldās paprikas pulveris
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • zaļumi

Pagatavošana

Uz pannas sviestā apcep spinātus 2–3 minūtes. Tad atdzesē un sasmalcina. Maizes šķēlēm nogriež garozu, mīkstumu sagriež nelielos kubiņos. Bļodā sakuļ olas un saldo krējumu. Pēc garšas pievieno saldās paprikas pulveri, piparus un sāli. Samaisa kopā ar spinātiem. 

Olu un spinātu maisījumu uzlej sagrieztajiem maizes kubiņiem un atstāj uz 10–15 minūtēm, lai ievelkas maizē.

Cepamtrauku ieziež ar sviestu un ielej olu un maizes kulteni. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 15 minūtes. Pasniedzot uzbārsta sasmalcinātus zaļumus.

Vispārīgi ieteikumi omletes cepšanā

  • Lai omlete izdotos garšīga, jāatceras dažas svarīgas lietas. Tā būs maiga un čagana, ja miltus vispirms rūpīgi samaisa ar šķidrumu un tikai pēc tam pievieno sakultas, taču neputotas olas. Ja omlete cepšanas laikā met kūkumu vai salūst, mīklai vēl jāpievieno nedaudz šķidruma. Sviests omletei piešķir sevišķi patīkamu garšu, taču mēdz strauji piedegt. 
  • Omletes garšu var uzlabot arī šādi: uz naža gala uzdur sviesta piciņu un ar to apziež tikko izceptu omleti. Ja pievieno sieru, to var likt klāt olu masai vai uzbārstīt tikko izceptai omletei un ļaut, lai tas pamazām izkūst.
  • Omletes cepšanai ieteicams izmantot pannu ar nepiedegošu virsmu. Mīklu lej pannas vidū, tad šūpojot izpludina pa visu pannu.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, X, Bluesky, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu. 

Pieraksties LASI.LV redaktora vēstkopai šeit.

Pieraksties vēstkopai un divas reizes nedēļā saņem padziļinātu LASI.LV galvenā redaktora aktuālo ziņu, kompetentu viedokļu un interesantāko interviju apkopojumu.

Ko tu saņemsi:

  • Daudzveidīgus komentārus un kompetentus Latvijas Mediju žurnālistu un autoru viedokļus par aktuālo
  • Ekspertu komentārus par dažādiem praktiskiem, noderīgiem tematiem
  • Aizraujošus materiālus par vēsturi, psiholoģiju, kultūru
  • Gata Šļūkas karikatūru
  • Tavā e-pasta kastītē katru ceturtdienu