Klasiska recepte, kas izdosies vienmēr. Ja meža melleņu vietā ņem dārza mellenes, ogu vajadzēs mazliet mazāk.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 200 g kviešu miltu
- 100 g kartupeļu miltu
- 200 g sviesta
- 100 g cukura
- 3 olas
- 4 saujas melleņu
- citrona miziņ
- vaniļas cukurs
- soda, rums
Glazūrai:
- 1 olas baltums
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- citrona
Pagatavošana
Sviestu saputo ar cukuru, pierīvē citrona miziņu, pievieno vaniļas cukuru, olas un atkal visu saputo. Tad iesijā miltus, iemaisa kartupeļu miltus, naža galu sodas un pāris ēdamkarošu ruma. Rūpīgi samaisa mīklu.
Mellenes nomazgā, apvārta miltos un saber ietaukotā veidnē. Virsū lej mīklu.
Cep cepeškrāsnī 160–180 grādos 60 minūtes.
No veidnes kūku izņem atdzisušu un tad pārlej ar glazūru, ko pagatavo, visas sastāvdaļas rūpīgi saputojot.