Vistas gaļa ir liesa, ar neitrālu garšu, tāpēc tās gatavošanai var izmantot izteiksmīgas garšvielas, izvēlēties dažādas piedevas. Iedvesmai - garda zupa ar klimpiņām.
Sastāvdaļas
- 3 vistas stilbiņi
- 3 vistas spārniņi
- 2 burkāni
- 2 selerijas kāti
- 1 sīpols
- 3 lauru lapas
- melnie pipari, sāls
Klimpām:
- kviešu milti
- 1 ola
- buljons
Pagatavošana
Vistas gaļu noskalo, liek katliņā, pārlej ūdeni un uzvāra. Noputo. Pievieno smalki sagrieztu sīpolu, piparus, lauru lapu, ripiņās sagrieztus burkānus un selerijas kātus.
Kad gaļa mīksta, izņem lauru lapas un pieber sāli. Kamēr vārās buljons, sagatavo klimpu mīklu.
Bļodiņā ielej mazliet buljona, padzesē, piekuļ olu un maisot sijā klāt miltus.
Mīklai jābūt biezai. Ar karoti ņem mīklu un ieslīdina katlā. Kad klimpas uzpeld, tās ir gatavas.
Ja pirmā klimpa katlā izjūk, mīklai pievieno vēl miltus.