...bet pilna māja bērnu un pusei viesu vēl pie stūres jāsēžas? No dabiskajām sulām un garšvielām vari uztaisīt veselīgus bezalkoholiskos “karstvīnus”.

Vispirms izgaršo pašas sulas un to kombinācijas. Pārdomā, vai vajadzēs saldināt. Pa svētkiem drīkst. Ar ko saldināsi? Medus, kļavu sīrups, muskovado cukurs – dos vēl arī papildu garšas nianses.

Ar sulu un saldināšanu tiki skaidrībā. Nu tad ķeries pie garšvielām! Dzērieniem garšvielas nemaļ, bet var nedaudz sadauzīt. Citrusi un ingvers – ja vien iespējams, labāk izmanto svaigus. Kanēlis, kardamons, krustnagliņas, zvaigžņu anīss – tā ir klasika. Bet tu droši vari izmantot tikai kaut ko vienu vai kombinēt vēl daudz ko citu klāt. Garšvielu izvēlē galvenais ir dzērājiņu gaume.

Vieglākas, maigākas sulas labāk saderēs ar mazāku daudzumu un maigākas garšas piedevām. Piemēram, ābolu sula ar kanēli (vai kardamonu, vai anīsu) un dažām kaltētām pīlādžogām vai dzērvenēm.

Tumšas, intensīvas garšas sulas sader arī ar ļoti spēcīgu piedevu buķeti un izpausties vari ļoti bagātīgi. Ja pati sula ir pārāk intensīvas vai savelkošas garšas, tad sajauc to ar ābolu sulu līdz svētkos baudāmai kondīcijai!

PAR ŽURNĀLU "SPĪGANA"

"Spīgana" ir vienīgais ezoteriskas ievirzes žurnāls Latvijā, ko veido nevis žurnālisti, bet nozares praktiķi, daloties ar savām zināšanām, pieredzi un dzīvē pārbaudītiem ieteikumiem. Kopš iznākšanas sākuma (2020. gada februāra) "Spīgana" iepazīstina ar dažādām ezoterikas nozarēm – alternatīvās veselības praksēm, senajām zināšanām un šajā gadsimtā izveidotām sistēmām, kas rūpējas par cilvēka fizisko un garīgo veselumu, sava potenciāla un dvēseles uzdevuma apjautu.

Abonē žurnālu šeit.

"Spīgana",