Lazanja ir tipisks itāļu virtuves ēdiens. Tas līdzinās kārtainam pīrāgam, kur starp lazanjas makaronu plāksnēm ir pikants gaļas un dārzeņu pildījums. Ēdiena svarīga sastāvdaļa ir bešamela mērce, no kuras kvalitātes arī atkarīga kārtojuma garša.

Sastāvdaļas

  • 10 lazanjas plākšņu
  • 400 g maltas liellopa gaļas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 2 selerijas kāti
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari
  • olīveļļa

Bešamela mērcei

  • 400 ml piena
  • 50 g rīvēta cietā siera
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • rīvēts muskatrieksts
  • sāls, pipari

Pagatavošana

Pannā sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un gabaliņos sagrieztus selerijas kātus un burkānu. Pievieno malto gaļu un, visu apmaisot, apcep. Pievieno tomātu pastu un pakarsē. Pielej pāris glāžu karsta ūdens, pieber sāli un piparus un uz lēnas uguns vāra, līdz izveidojas vidēji bieza gaļas mērce.

Bešamela mērcei vispirms sakarsētās taukvielās apcep miltus, tad, nepārtraukti maisot, pielej pienu un uzvāra. 

Katlu noceļ no uguns un iemaisa pusi rīvētā siera, pieber rīvētu muskatriekstu, piparus un sāli.Veidnē ielej nedaudz bešamela mērces, kārto lazanjas plāksnes, tām virsū gaļas mērci, tad bešamela mērci. Liek virsū lazanjas plāksnes un visu atkārto, kārtojumu nobeidzot ar bešamela mērci. 

Uzbārsta sarīvētu sieru, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200 °C aptuveni 30 minūtes. Tad padzesē, griež gabalos un pasniedz.

Lazanjas sastāvdaļas.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.