Šajā receptē spinātus var aizstāt ar nedaudz apbrūninātiem purava un šķiņķa gabaliņiem.
Reklāma
Spageti sacepums
- ap 125 g spageti
- 150 g saldētu spinātu
- 120 g rīvēta cietā siera
- 40 g rīvēta cita siera
- 100 g piena
- 6 olas
- 1 ēdamkarote kaltēta bazilika
- pustējkarote maltu melno piparu
- pustējkarotes sāls
Pagatavošana
Spageti novāra, atdzesē un sagriež gabaliņos. Sajauc ar spinātiem, baziliku, abiem sieriem, pipariem un sāli. Makaronu maisījumu liek ar taukvielām ieziestā cepamtraukā.
Olas sakuļ ar pienu un pārlej makaroniem.
Cep cepeškrāsnī 200 ºC aptuveni 30 minūtes. Pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.
Padomi
- Ar makaroniem sader pipari, baziliks, raudene un timiāns.
- Vārot makaronus, uz 1 l ūdens ņem 100 g makaronu un 10 g sāls.
- Liek verdošā sālsūdenī un vāra uz lēnas uguns, līdz mīksti, bet vidū vēl stingri.
- Makaronus nedrīkst pārvārīt – mīksti un pusizjukuši tie līdzinās pusjēlai maizes šķēlei.
- Makaroni jāpasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, jo ar katru mirkli tie kļūst arvien mīkstāki.
- Mērce jāiecilā rūpīgi, bet ātri, jo auksti makaroni ir vēl nevēlamāks variants par izjukušiem.
- Makaroniem ir augsta uzturvērtība. Tie satur šķiedrvielas, vitamīnus, minerālvielas, cieti un augu valsts olbaltumvielas. Īpaši vērtīga ir pilngraudu pasta.
- Pasta satur saliktos ogļhidrātus, kas sastāv no glikozes. Šie ogļhidrāti tiek izmantoti tūlītējai enerģijas ieguvei un nepārvēršas taukos.
- Pilngraudu pastas šķiedrvielas un minerālvielas samazina toksīnu daudzumu organismā.