Kad pusdienās un vakariņās kārojas sātīga ēdiena, noder aromātiskas un gardas zupas, dārzeņu un gaļas sautējuma vai kā cita, kas sasilda un piesien dūšu. Piemēram - kotletītes ar zilo sieru un pētersīļiem.

Sastāvdaļas

Kotlešu masai:

  • 1 kg maltās gaļas
  • 4 baltmaizes šķēles
  • 200 ml ūdens
  • 2 olas
  • 2 tējkarotes sāls
  • ½–1 tējkarote piparu
  • eļļa cepšana

Kotletes ar zilo sieru:

  • puse no maltās gaļas daudzuma
  • 150 g zilā siera
  • 1-2 ēdamkarotes skābā krējuma

Kotletes ar pētersīļiem

  • puse no maltās gaļas daudzuma
  • 1 ēdamkarote zaļo vai melno piparu
  • puse saišķīša sasmalcinātu pētersīļu
  • 2 tējkarotes franču vai krievu sinepju

Pagatavošana

Bļodā sadrupina maizi. Pielej ūdeni un atstāj uz 10 minūtēm. Tad pievieno malto gaļu, olas, piparus un labi samaisa.

Masu sadala divās daļās. Vienai masas daļai pievieno sasmalcinātu zilo sieru un skābo krējumu. Ja masa pārāk cieta, pielej nedaudz ūdens. Veido mazas kotletītes un kārto uz samitrināta gaļas dēļa.

Otrai masas daļai pievieno zaļos vai melnos piparus, sasmalcinātus pētersīļus un sinepes. Pielej nedaudz ūdens, ja masa ir pārāk cieta. Veido kotletītes un kārto uz gaļas dēļa. Pannā uzkarsē eļļu un cep kotletes vidējā temperatūrā 3-4 minūtes no abām pusēm. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un salātiem.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.