Izdevniecības "Latvijas Mediji" izdotajā grāmatā "Cepamprieks" meklējiet plašu saturu par dažādiem miltu veidiem, mīklas sastāvdaļām un mīklu gatavošanas paņēmieniem, arī receptes maizei, kūkām, cepumiem, raušiem, plātsmaizēm un citiem gardumiem, kā arī pamatēdieniem ar miltu piešprici. Ieskatam - viena no Lolitas Šelvahas receptēm!

Reklāma

Mandeļu vai kokosriekstu cepumi

Tradicionāli šos cepumus cepa ar mandelēm, bet tikpat gardi tie sanāk ar kokosriekstu skaidiņām, īpaši, ja tās ir svaigi rīvētas.

Sastāvdaļas

250 g sviesta, 250 g pūdercukura, 2 olas, 325 g kviešu miltu, 1 tējk. cepamā pulvera, šķipsna sāls, 1 rīvēta apelsīna miziņa, 75 g sasmalcinātu mandeļu vai kokosriekstu skaidiņu

Pagatavošana

1. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo gaisīgās putās. Pa vienai pievieno un pieputo olas.

2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli, tad pa daļām piesijā olu masai un iejauc. 

Pēdējos pievieno un iemaisa apelsīna miziņu un mandeles.

3. Mīklu saveļ 6 cm diametra veltnī, ietin folijā un uz 24 stundām liek ledusskapī, lai nobriest.

4. Mīklas veltni sagriež apmēram 5 mm plānās ripās, saliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Uz 8–10 minūtēm liek cepties līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī, līdz cepumi ir zeltaini.

Grāmata "Cepamprieks'.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.