Sparģeļi ir pamatīga vitamīnu bumba, kuriem tieši maijā ir īstā sezona. Var ēst kraukšķīgi svaigus bez vārīšanas vai cepšanas, bet īpaši gardi tie ir salikumā ar vārītām olām, makaroniem, lasi vai bekonu - kā šajā receptē.

Sparģeļu un bekona sacepums

Sastāvdaļas

  • 12 lielu sparģeļu
  • 12 bekona šķēlīšu (var izmantot kūpinātu šķiņķi)
  • 3 olas
  • 100 g miltu
  • pusglāze piena
  • sāls, pipari
  • zaļumi: pētersīļi, dilles
  • olīveļļa

Sparģeļiem nolauž cietos galus, pašus novāra sālsūdenī 2–3 minūtes. Nosusina. 

Oļas sakuļ ar pienu un miltiem. Ja vajag, pievieno mazliet ūdens. Iemaisa sagrieztus zaļumus sāli, piparus.

Katram sparģelim aptin bekona šķēli. Liek ietaukotā cepampannā citu pie cita un pārlej mīklu. 

Pannu liek cepeškrāsnī un cep 200 grādos 15–20 minūtes, līdz sacepums pacēlies un kļuvis zeltains.

Sparģeļu kāti.