Ir jau tā, ka teju katram latvietim ir kāds sakopjams zemes stūrītis. Pat ja nav, ir iespēja doties pie radiem, draugiem, paziņām patalkot un pēc tam svinēt. Fizisks darbs rosina ēstgribu. Talkas diena pavasarī var būt arī grilēšanas sezonas atklāšana. Viens no gardumiem, bez kura nu nekādi, ir folijā ietīti cepti kartupeļi.

Darba gaita

Foliju sagriež tik lielos kvadrātos, lai, kartupeli novietojot vidū, folijas stūrus varētu pacelt uz augšu. 

Rūpīgi nomazgātus un folijā iesaiņotus kartupeļus liek karstos pelnos, oglēs (uz restēm vai cepeškrāsnī). 

Vidēji lieli kartupeļi izcepas 50 minūtēs.

Var cept arī nomizotus kartupeļus. Taču tad pirms kartupeļu ietīšanas foliju mazliet ietauko. Var ietaukot pašus kartupeļus. 

Lai folija cieši nepiekļautos un kartupeļi pie tās nepieliptu, pirms tam foliju mazliet paburza. 

Ja vēlas, lai ceptie kartupeļi būtu mazliet brūni, tos cepšanas beigās no folijas mazliet atsedz.