Esmu gandarīta, ka sparģeļus, pirms gadiem desmit vispirms nogaršojot restorānā, nu esmu iemācījusies pagatavot un piedāvāt ciemiņiem. Aizdomīgie smaidi un lielīgā attieksme – kas gan tur ko ēst – drīz vien pārtop labvēlīgā ziņkārē, kā tos pagatavot.

Jauno sparģeļu krēmzupa

Sastāvdaļas

  • 500 g sparģeļu
  • 500 g kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 300 ml saldā krējuma
  • olīveļļa
  • lauru lapas, sāls, pipari
  • citrons

Pagatavošana

Visus dārzeņus sagriež. Kartupeļiem uzlej ūdeni (1/3) un vāra, kamēr mīksti. 

Uz pannas olīveļļā pasautē sparģeļus un sīpolu, pieliek lauru lapu, sāli un piparus. Visu pielej kartupeļiem. 

Krēmzupām nevajadzētu pārspīlēt ar ūdens daudzumu, lai tās nebūtu ūdeņainas.

Pielej saldo krējumu un ļauj vēlreiz zupai uzmest burbuli. Tad visu sablendē un izkāš caur sietu.

Pirms pasniegšanas zupai piespiež mazliet citrona sulas. Dekorē ar redīsu šķēlītēm, kaņepju vai olīvu eļļu.

Spilgtākai krāsai un svaigākai garšai blendēšanas laikā krēmzupai var pievienot spinātus un svaigu sparģeļu zaļos dzinumus.