Kad kabaču un ķirbju ir par daudz un ražīgos dārzeņus vairs negribas ēst nemaz, tad ir labi, ja palaimējas atrast labu recepti un tie atkal iegaršojas no jauna.
Reklāma
Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 300 g cukura
- 3 olas
- 300 g miltu
- 1 ēdamkarote cepamā pulvera
- 1 tējkarote kanēļa pulvera
- 370 g rīvēta kabača vai ķirbja
- var pievienot arī rozīnes
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu un cukuru un puto, līdz veidojas gaiša un gaisīga masa, pa vienai pievieno un pieputo olas.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri un kanēli, tad pakāpeniski pievieno un ieputo sviesta un olu masā.
- Kabacim vai ķirbim nomizo mizu un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Mīklas masai pievieno sarīvēto kabaci vai ķirbi un samaisa.
- Mīklu lej ar sviestu ieziestā formā. Cep 200 ºC 35–40 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda, iedurot tajā ar koka iesmiņu. Ja iesmiņš ir tīrs, kūka gatava; ja iesmiņš ir aplipis ar mīklu, tad jāturpina cepšana vēl 5 minūtes.
- Gatavo kūku izņem no formas un sagriež gabalos.