Kad kabaču un ķirbju ir par daudz un ražīgos dārzeņus vairs negribas ēst nemaz, tad ir labi, ja palaimējas atrast labu recepti un tie atkal iegaršojas no jauna.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 300 g cukura
  • 3 olas
  • 300 g miltu
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote kanēļa pulvera
  • 370 g rīvēta kabača vai ķirbja
  • var pievienot arī rozīnes

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu un cukuru un puto, līdz veidojas gaiša un gaisīga masa, pa vienai pievieno un pieputo olas.
  2. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un kanēli, tad pakāpeniski pievieno un ieputo sviesta un olu masā.
  3. Kabacim vai ķirbim nomizo mizu un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Mīklas masai pievieno sarīvēto kabaci vai ķirbi un samaisa.
  4. Mīklu lej ar sviestu ieziestā formā. Cep 200 ºC 35–40 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda, iedurot tajā ar koka iesmiņu. Ja iesmiņš ir tīrs, kūka gatava; ja iesmiņš ir aplipis ar mīklu, tad jāturpina cepšana vēl 5 minūtes.
  5. Gatavo kūku izņem no formas un sagriež gabalos.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.