Persiku pusītes ir gardas pašas par sevi,bet tās var izmantot arī kā pildījumu vai piedevas desertiem.

Reklāma

Sastāvdaļas

  • 10 nepārgatavojušies persiki
  • 250 g cukura
  • 1,2 l ūdens

Pagatavošana

Katlā ber cukuru, pārlej ūdeni, uzvāra un uz lēnas uguns turpina vārīt 2–3 minūtes.

Persikiem novelk miziņu. Ja to izdarīt ir grūti, pirms tam persikus blanšē. Tad pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus. 

Kādus 10 kauliņus pataupa, lai pievienotu persiku pusītēm, tie dos patīkami rūgtenu mandeļu garšu.

Persiku pusītes liek sterilās burkās. Kauliņiem ar standziņām pārkniebj čaulas un izņem kodolus. 

Kauliņu kodolus vienmērīgi sadala un pievieno burkās persiku pusītēm. 

Pārlej sīrupu, lai tas pilnībā noklāj persikus.

Burkām uzliek vāciņus, un tās liek ūdens peldē pasterizēties 85 °C temperatūrā. Pasterizēšanas ilgums ir atkarīgs no burkas tilpuma. Pēc pasterizēšanas burkām cieši aizskrūvē vāciņus. Burkas apgāž augšpēdus lai atdziest.

Persiki.

Zināšanai!

  • Sīrups var būt atšķirīgas konsistences un salduma: uz katriem 600 ml ūdens var ņemt 115 g cukura (maigs cukura sīrups); 175 g cukura veidos vidēji stipru sīrupu; 250 g cukura veidos piesātinātu sīrupu. Var pievienot arī garšvielas: smaržīgos piparus, krustnagliņas, ingveru, kanēļa miziņu, lavandu, rozmarīnu, čili asumam.
  • Augļiem – persikiem, aprikozēm, plūmēm – izņem kauliņus un augļus sadala uz pusēm vai ceturtdaļās.
  • Augļus un ogas burkā liek pēc iespējas blīvāk, bet tā, lai tos nesaspiestu un lai līdz burkas augšai paliek brīvi apmēram 1,5 cm. Kad augļus pārlej ar sīrupu, tiem jābūt pilnībā pārklātiem. Pēc dažām dienām sīrupa līmenis samazināsies, jo augļi to uzsūks sevī.

Izvēlies savu soctīklu platformu, lai sekotu LASI.LV: Facebook, Twitter, Draugiem vai arī Instagram. Pievienojies mūsu lasītāju pulkam, lai saņemtu īpaši tev atlasītu noderīgu, praktisku un aktuālu saturu.